Tarihçe

12.10.2016 1202

 

 

5172 Metrekarelik alanda 4 kat ve 26 derslik olarak planlanıp inşa edilen okulumuz 14 Haziran  1996 tarihi itibariyle Kurucu Müdürümüz İlter Aygün'ün göreve başlamasıyla birlikte eğitim- öğretim hizmetine başlamıştır. Başlangıçta 15 öğretmen 600 öğrenci ile yola çıkan okulumuz bugün 1 Müdür ,3 Müdür Yardımcısı, 44 Öğretmen , 5 Hizmetli kadrosu ve 1206 öğrencisiyle Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları doğrultusunda eğitim öğretim hizmeti vermektedir.

 

             Çin ve Rus emperyalistlerinin, Türkistan´daki kanlı icraatlarına yakından şahit olan İsa Yusuf Alptekin 1901 yılından Doğu Türkistan´ın Kaşgar Vilayetine bağlı Yenihisar kazasında doğdu. Doğu Türkistan´da öğrenimini tamamladıktan sonra çeşitli görevlerde bulunmuş ve 1947 yılında Doğu Türkistan Hükümeti Genel Sekreteri seçilmiştir. Bir yıldan fazla kaldığı bu görevde; milliyetçi, antiemperyalist bir politik uygulamanın rehberi olmuştur. 1949 yılında Kızıl Çin´in Türkistan´ı işgalinden sonra, Hindistan´a iltica eden ve 1954 yılında Türkiye´ye gelip yerleşen İsa Yusuf Alptekin, İstanbul´da Doğu Türkistan Göçmenler Cemiyetini kurmuştur.

            Türkistan´ın emperyalist istilasına uğramısından sonra faaliyetlerini daha ziyade, Türkistan´ın tanınması ve bilinmesi hedefine yöneltmiş, bu münasebetle, bir çok beynelminel kongreye katılmıştır. Her dünya ülkeleri ve beynelmilel teşekkülllerle münasebetler temin etmeye ve bunlar aracılığıyla Doğu Türkistan davasının Birleşmiş Milletlere intikal ettirilmesine çalışmıştır.

             Doğu Türkistan´daki faaliyetleride dahil 1926 yılından beri, bitmeyen bir sabır, idare ve metanetle, devamlı bir mücadele içinde bulunmuştur. Bu mücadelesinde maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan çekinmemiş, çok büyük külfet ve mahrumiyetlere katlanmıştır. Çinliler ve Ruslar tarafından çıkarılan bütün engel ve zorluklara cesaretle karşı koyan İsa Yusuf Alptekin, Türkistan´ın dünyaya tanıtılması hususunda, birçok tehlikeyi de göze almıştır. Kendisine yöneltilen tehdit ,teklif ve taltif gibi düşman manevralarının ağına düşmemiştir.

             Türk Dünyası´nın liderleri ile yakın dostluğu bulunan İsa Yusuf Alptekin, ülkemizdeki siyasi parti liderlerinin Türk Dünyası´na bakışında tesirli olmuş bir liderdir.Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile görüşmesinde yaşının ilerlemiş olması sebebiyle yetmiş yıl göğsünde taşıdığı "Ayyıldızlı Gökbayrağı" Turgut Özal´a vermiş,"Doğu Türkistan Davası´nı size emanet ediyorum"derken , Merhum Cumhurbaşkanı´ndan "Doğu Türkistan´ın kurtuluşunu ben göremeyeceğim , ama siz inşallah göreceksiniz"cevabı almıştı.

             Müslüman Türk Aleminin yetiştirdiği en büyük devlet yöneticilerinden biri olan, hayatını Doğu Türkistan´ın bağımsızlık mücadelesine adayan İsa Yusuf Alptekin, 17 Aralık 1955´te Ataköy´deki evinde hayata gözlerini yumdu.

             1996´da açılan okulumuza İsa Yusuf ALPTEKİN´in anısını yaşatmak üzere bu isim verilmiştir.

             İsa Yusuf Alptekin´in sesi, ebediyyen kulaklarımızda çınlamaya devam edecektir.